آنتی ماسون

رسوا کننده صهیونیسم

آنتی ماسون

رسوا کننده صهیونیسم

تیغ تیز انقاد ده نمکی در اخراجی های 3

اخراجی های 3 از دو قسمت درست شده
قسمت اول بدنه و چارچوب فیلم که همون کارکتر ها و به قولی همون اعضای اخراجی ها بودن که داستان فیلم بر عکس اخراجی های 1 و 2 روی داستان این گروه نمی چرخه و داستان این گروه به عنوان یک داستان دوم مطرح میشه و کارگردان برای بیان داستان و سناریوی اصلی که قسمت دوم این فیلم هست از این قالب و چار چوب جا افتاده استفاده میکنه.بهتره این طور بگم که این فیلم دارای دو داستان بود.داستان اول و اصلی فیلم در مورد انتخابات 88 و جریاناتی که در زمان تبلیغات کاندید ها اتفاق افتاد و مورد انتقاد شدید اقای ده نمکی قرار گرفت. و داستان دوم و داستان فرعی داستان اخراجی ها و سر نوشت انها بعد از جنگ رو نشون میده.
بعد از اکران اخراجی های 1 بعد از چند ماه و در زمانی کار فیلمبرداری اخراجی های 2 شروع شده بود یه کلیپی در فضای اینترنت پخش با عنوان اخراجی های1.5 در این کلیپ قسمتی از اخراجی های بود که ساخته شده بود ولی در اکران عمومی نشون داده نشد و سانسور شد.
در این کلیپ سرنوشت گروه اخراجی ها بعد از جنگ نشون داده میشه و در اخراجی های 3 دقیقا همون قسمت از اخراجی های 1 باز سازی میشه و چون من اون کلیپ رو دیده بودم یه جورایی اخراجی های 3 برام تکراری شده بود چونکه اکثر سکانس ها عینا مثل همون اخراجی های 1.5 ساخته شده بود و اصلا فرقی نداشت به خصوص اون سکانسی که خواهر صدا سیما به خونه بایرام برای گرفتن گزارش میره.و به همین علت هم هست که داستان اخراجی ها رو داستان دوم این فیلم میدونم و در واقع قسمتی از اخراجی های 1 بود که تکرار شد.
اما در مورد داستان اصلی فیلم باید بگم واقعا عالی بود و باید از همین جا به خاطر این کار شجاعانه اقای ده نمکی به ایشون تبریک بگم.چون که بدون هیچ ملاحضه کاری یا هر گونه ترس دیگه ای شجاعانه از دو جناح اصلی که در انتخابات شرکت داشتند به صراحت انتقاد کردند و انتقاد هایی به جا و درستی هم کردند.
اخیرا موج سبز تو اینترنت یه موجی رو راه انداخته بودند که تو این فیلم به جنبش سبز انتقاد شده و باید تحریمش کرد.باید بگم این فیلم نه تنها جنبش سبز رو مورد انتقاد قرار داده بلکه جناح اقای احمدی نژاد رو هم به شدت مورد انتقاد قرار داده و هیچ گروهی از دست تیغ تیز انتقاد در این فیلم در امان نمانده است.البته بازم میگم که این انتقاد ها کاملا درست و به جا هستند و باید یکی این حرف ها رو میزد.
تو این فیلم علاوه بر انتقاد به جناح اقایان احمدی نژاد و موسوی گروهی که به عنوان بسیجی های اصلی و بسیجی هایی که واقعا به ارمان بسیج اعتقاد دارند و پیرو بی چون چرای خط امام هستند و به خاطر منافعی که از بسیج بهشون میرسه عضو بسیج نشده اند (اقای ده نمکی این گروه رو وارث اصلی و به حق انقلاب و جنگ میدونه) هم از دست تیغ انتقاد ده نمکی در امان نبودند.
تو این فیلم کاملا به صراحت نشان داده شده که این گروه در انتخابات بازیچه دست شده بودند( اون سکانسی که دباغ زنگ میزنه به سر دسته این گروه و میگیه که پسر حاجی گرینف رو منکرات دستگیر کرده و ...)و این که در انتخابات کاملا منفعل بودند و به میدان نیومدند تا از ارمان های انقلاب و جنگ و امام دفاع کنند و موضع منفعلانه ای گرفتند و بیشتر تماشگر بودند تا بازیگر.
اما انتقادی که باید از خود این فیلم کرد اینه که از نماد lady in red خیلی استفاده شده که باید بیشتر دقت میشد.

خلاصه این فیلم یه فیلم کاملا انتقادی بود که ده نمکی فقط از چارچوب اخراجی ها برای بیان دیدگاهش در مورد انتخابات استقاده کرد.
اگه بخوام 3 گانه اخراجی ها رو بر اساس محتوای طنز طبفه بندی کنم اخراجی ها2 رتبه اول رو داره بعد اخراجی ها3 و بعدش اخراجی ها1
ولی از نظر انتقادی اخراجی ها3 رتبه اول رو داره بعد اخراجی ها1 و بعد اخراجی ها 2
از نظر ساختار شکنی هم اخراجی ها 1 اوله بعد اخراجی ها 3 وبعد اخراجی ها 1